Activitats familiars

Viu la Castanyada a Cornellà

Viu la tardor a Cornellà de Llobregat.

Cuinem panellets amb les propostes dels pastissers i de les pastisseres més populars de la nostra ciutat!

La tardor ja ha arribat a la ciutat, tot i que una més tard de l’esperat. I amb ella, les activitats tradicionals pròpies d’aquesta època de l’any. El 31 d’octubre, se celebra la Castanyada i molts infants hauran d’anar disfressats a l’escola. D’altres, una mica més grans, faran alguna activitat divertida a la classe vinculada amb la nostra tradició. Els més moderns, celebraran Halloween i, potser, en comptes de boletaires o castanyeres, seran fantasmes! Sigui com sigui, la ciutat estarà de festa i, des del Què Fer a Cornellà us proposem una activitat per gaudir de la tardor a casa –per si plou massa per sortir al carrer…-. La nostra proposta és FER PANELLETS EN FAMÍLIA! I, per si els nostres lectors no són cuinetes, hem demanat diferents receptes a les pastisseries més populars de Cornellà. Us animeu a fer-les a casa?

Recepta bàsica d’un panellet de pinyons

La recepta més popular i coneguda dels panellets està elaborada, principalment, amb patata, ous, sucre i pinyons. Amb el temps, s’han sumat altres propostes que són més innovadores i que també es cuinen amb productes típics d’aquesta època de l’any, com el moniato i les ametlles. En tot cas, si voleu seguir la nostra recomanació, aneu a la cuina i agafeu els següents aliments:

  • Mig quilo d’ametlla marcona crua mòlta
  • 350 grams d’ametlla trencada
  • 1 patata petita
  • 350 grams de sucre
  • 1 llimona
  • 3 ous
  • 350 grams de pinyons

El pas a pas

  • Bullim la patata amb pell, i després la pelem i l’aixafem amb una forquilla. Seguidament la posem en un bol amb un rovell d’ou, sucre i ho barregem.
  • Dividim l’ametlla marcona mòlta en tres i l’afegim al bol amb la barreja de la patata. Quan estigui ben barrejat, hi afegim la segona part d’ametlla, i al cap d’una estona, la tercera part amb la ratlladura d’una llimona (evitant rascar la part blanca, que és amarga). Ho barregem tot fins que estigui uniforme i ho pastem al tallador o al marbre.
  • De la barreja, en fem una bola i la posem en un bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant tot un dia a temperatura ambient. Un cop passades 24 hores, ho dividim en dues parts i en fem dues barres. D’una barra, en farem boletes i de l’altra, bastonets.
  • Batem 2 ous. Ho dividim en dos plats fondos: en un hi posem l’ametlla i en l’altre, els pinyons. Ho remenem tot bé.
  • Arrebossem les boletes amb pinyons i els bastonets, amb ametlles. Ens haurem d’ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons.
  • Els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.

Però què fan les pastisseries i forns de pa per aconseguir un sabor tan bo?

Els consells d’alguns forns de pa o de pastisseries de Cornellà

  • El Forn Pla fa servir productes naturals i posa l’ull, especialment, en la procedència dels pinyons. Ens recomanen comprar els de Castella perquè són d’alta qualitat i quan els fiquem al forn no es cremaran.
  • Pel que fa a La Pastisseria Vicenç Puig, que també són reconeguts per la varietat i qualitat dels seus panellets, ens aconsellen evitar la patata o el moniato. D’aquesta manera, asseguren, el sabor és més intens. I, si a més del panellet de pinyons us animeu a fer altres de llimona, coco o cafè, en aquest cas heu d’evitar els aromes i fer servir els productes naturals.
  • La pastisseria El Capritx és coneguda per l’originalitat dels seus dolços i, pel que fa a l’elaboració dels panellets, també es fixen molt en el seu aspecte. Per aquest motiu, ens aconsellen arrebossar el panellet en rovell d’ou perquè tingui un color més maco. A més, en quant a la massa del panellet, prefereixen fer servir sucre mòlta.
  • Un dels forns de pa més coneguts de Cornellà és el Forn de Pa Massana. Són populars per la qualitat del seu pa, però també pels seus panellets i, en aquest sentit, ens proposen delimitar el temps de cocció a 5-6 minuts a 210 graus. I, just després de treure els panellets del forn, banyar-los amb un almívar lleugera perquè quedin més brillants.

Doncs, amb la recepta i amb els consells dels professionals, ja podem preparar aquests dies uns panellets riquíssims que estaran desitjant preparar –i menjar- els més petits de la casa!

Si els feu, no dubteu en etiquetar el @queferacornella per compartir els vostres resultats!

I si no sou gaire cuinetes, sempre els podreu comprar a les pastisseries de Cornellà!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari