Arts escèniques

Una obra sobre l’assetjament digital

L’auditori de Sant Ildefons presenta ‘Girls like that’, per al públic més jove, el divendres 20 d’octubre, a les 19 h. El preu és molt reduït i està especialment pensada per a una audiència jove i adolescent.

La programació del Cornellà Escènica continua i la propera cita arribarà aquest divendres 20 d’octubre, a l’auditori de Sant Ildefons, amb una obra que tracta sobre el bullying digital i que trenca els estereotips de gènere i reflexiona sobre l’estigmatització sexual. Sota el títol ‘Girls like that’ (noies d’aquestes), coneixerem la història de cinc amigues que viuen en primera persona les conseqüències de fer-se viral a les xarxes socials.

La funció començarà a les 19 h i el preu és molt reduït: 2’70 euros. És un espectacle molt recomanat per a adolescents i joves, perquè no només reflecteix la importància de mantenir la privacitat, sinó també els efectes de l’assetjament digital i el significat de la veritable amistat. I perquè barreja gèneres com el drama, la comèdia i el musical, amb versions de temes de Beyoncé, Billie Eilish o Nathy Peluso.

‘Girls like that’ és protagonitzada per l’Anita Martín, la Marina Requero, la Paula Castillo, la Sara Nofrerias i la Marta Niell, que donen vida a les noies de l’institut St. Helen. Les cinc estudiants són amigues, però quan la foto despullada d’una d’elles es fa viral, comencen a distanciar-se i es fan el buit. Aquest espectacle, a més, està adaptat per a persones invidents i té audiodescripció.

‘Girls like that’ actua com a mirall i com a denúncia. Que les primeres i principals assetjadores siguin les amigues de l’Scarlett posa de manifest com actua el patriarcat, com de subtils són les seves estratègies i com el pòsit de segles de primacia cultural i ideològica del punt de vista masculí han penetrat també en les ments femenines. El cos de cada dona és únicament seu, però la societat continua encara massa condicionada per l’herència rebuda. La brillant proposta de la companyia Càlam ens sacseja i ens rebel·la sense sentimentalismes i posant el dit a la nafra” escriu el crític cultural de Regió 7, Toni Mata.

Girls like that visita cornellà de llobregat.

La companyia Càlam ha adaptat l’obra original de l’Evan Placey, amb la col·laboració del Teatre Tantarantana -que és on han fet la residència artística- i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta obra ha estat nominada al Premi Butaca 2022 com a millor espectacle de teatre de petit format.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari