Conferències Destacat sota

5 exposicions que pots visitar aquesta setmana a Cornellà

La ciutat disposa de diferents sales, museus i espais que presenten aquests dies exposicions sobre temes diversos. Són cinc mostres de temes diferents, visuals, algunes interactives i totes, molt recomanables per visitar en solitud o en família. Preneu nota:

“Estiueig de proximitat, 1850-1950”, al Museu Palau Mercader fins al 26 de febrer

L’exposició és itinerant i està dedicada a l’origen i al llegat del primer tipus de turisme, quan la noblesa i la burgesia catalana abandonaven la gran ciutat per gaudir del seu descans en indrets més frescos i, en els casos dels pobles costaners, per gaudir de la platja. Però també es mostren imatges dels primers exemples d’estiueig popular de famílies treballadores.

A més, també s’hi documenten els primers exemples d’estiueig popular coincidint amb el creixement industrial de Cornellà i la creació de nous barris com la Gavarra i el Pedró, on la dècada de 1920 moltes famílies barcelonines hi adquireixen petites parcel·les per construir-hi habitatges senzills per passar-hi el cap de setmana o els breus períodes de vacances que disposaven.

La trajectòria de l’artista cornellanenc Ricard Bellés durant la darrera dècada, a la Biblioteca Marta Mata fins al 18 de febrer

Ricard Bellés és artista plàstic, dissenyador i escenogràfic cornellanenc, que presenta ara una petita mostra amb el recull dels seus treballs fets amb la tècnica del pastel entre 2012 i 2022. L’exposició està situada a la Sala Titan de la Biblioteca Marta Mata i es pot visitar de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h; i en horari també de matí, dimarts i dissabtes, de 10 a 14 h.

“40 anys de Consell Esportiu Llobregat” al PELL fins a l’1 de març

En el marc del seu 40è aniversari, el Consell Esportiu del Baix Llobregat ha organitzat al Parc Esportiu Llobregat de Cornellà una exposició que pretén ser un recorregut en imatges en agraïment a tothom que durant aquests darrers 40 anys ha abraçat l’esport amb força.

La Comissió Directiva del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha realitzat una recerca històrica documental per reconstruir la vida de l’entitat durant els seus quaranta anys de trajectòria. Es tracta d’una exposició dedicada al vessant social de l’activitat física i esportiva, que mostra els valors que han envoltat el món de l’esport durant aquests 40 anys com el gènere o la interculturalitat.

L’exposició vol posar en relleu el paper que ha jugat el CEBLLOB, des del seu naixement fins ara, en la promoció de conceptes fonamentals per a la societat com l’educació, la salut i la cohesió territorial amb un format atractiu i dinàmic on domina la imatge fotogràfica i on el protagonisme és de la ciutadania, dels clubs i de les escoles de la comarca.

La Mostra de Pintors de Cornellà, al Castell

El Grup de Pintors de Cornellà sempre tria el mateix espai: el Castell de Cornellà. La mostra es podrà visitar fins al 29 de gener de 2023, en l’horari habitual del Castell, és a dir, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h. Els dissabtes està tancat. Els dies de Nadal i de Sant Esteve, a més de l’1 i del 6 de gener, estarà tancat. I el 24 i el 31 de desembre, només es podrà visitar en horari de matí.

“TRANSITAR”, al Citilab fins a finals de mes

Dintre del projecte d’orientació acadèmica del Punt a l’institut, el Citilab acull fins al 30 de gener la mostra “Transitar – Orientar-se en un món canviant”.

Aquest projecte és l’aposta de la Diputació de Barcelona per destacar l’orientació com una competència bàsica que ajuda a gestionar processos de canvis i transicions de les persones al llarg de la vida. El muntatge físic d’aquesta exposició és una casa que simbolitza dos grans aspectes temàtics: la persona que transita i el món canviant pel qual transita.

Aquesta exposició està pensada per a persones de totes les edats, estats de vida i situacions personals. A l’hora de visitar-lo no hi ha un ordre a seguir, és a dir,  tothom transita per l’exposició al seu aire, continuant itineraris diferents, com la vida mateixa.

Deixa un comentari