Exposicions i més

Visita el Museu Palau Mercader

El Museu Palau Mercader obre les portes els properes diumenges per conèixer les estances d’aquest equipament històric de la ciutat, que narra la vida de la família Mercader i Bell·lloc. Diumenge 19 de febrer, s’ofereix la possibilitat de visitar la planta noble de manera lliure, i diumenge 26 de febrer s’organitza una visita guiada.

El Museu Palau Mercader obre les portes els properes diumenges per conèixer les estances d’aquest equipament històric de la ciutat, que narra la vida de la família Mercader i Bell·lloc. Diumenge 19 de febrer, s’ofereix la possibilitat de visitar la planta noble de manera lliure, i diumenge 26 de febrer s’organitza una visita guiada.

VISITA LLIURE

El Museu Palau Mercader té un calendari marcat per obrir aquest edifici i deixar que la ciutadania conegui les estances del nostre Palau de manera totalment independent, al nostre aire, sense la informació d’un guia especialitzat en aquest recinte cultural.

Visitants al Museu Palau Mercader.

A banda d’aquest diumenge, hi ha més sessions d’aquestes característiques programades per aquesta temporada d’hivern-primavera. Són: els diumenges 5, 12 i 19 de març; i el 2, 16 i 23 d’abril. L’horari és d’11 a 13 h i no cal una inscripció prèvia, tot i que la sala té un aforament limitat i l’accés es realitza per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del mateix Museu.

Aquest tipus de visites són interessants per aquelles persones que ja coneixen una mica la història de la família Bell·lloc i l’estil de vida d’aquella època. Amb tot, si porteu els vostres auriculars, us podeu connectar a l’audioguia per conèixer més detalls de cada estança.

VISITA GUIADA

D’altra banda, existeix la possibilitat de conèixer el Museu a través d’una visita comentada per personal expert en la història de la família de Can Mercader, que presenta la història de la finca i que, a la vegada, també descobreix alguns dels espais de la planta noble, decorats segons el gust d’una família aristocràtica de finals del segle XIX.

Els visitants acostumen a admirar les vidrieres.

En aquest cas, sí que cal inscripció prèvia a través dels següents canals:

Per telèfon: de dilluns a divendres, excepte festius, de 9.30 a 14 h, al 93 474 51 35

Per correu electrònic: a patrimonireserves@aj-cornella.cat

El calendari de les visites guiades són els següents diumenges: 26 de febrer, 26 de març i diumenge 30 d’abril, amb dues sessions, a les 11 i a les 12 h.

EXPOSICIÓ SOBRE FRANCESC LAYRET

I, després d’aquesta immersió històrica, us recomanem visitar també l’exposició que estarà disponible fins al 26 de març sobre Francesc Layret, al Castell.

Una fotografia de Layret, durant la seva joventut.

És una mostra itinerant impulsada pel Museu d’Història de Sabadell que es podrà visitar fins al 26 de març i que comptarà també amb dues activitats complementàries.

L’exposició sobre el diputat per Sabadell està comissariada per l’historiador Jordi Serrano i fa un repàs al paper de l’advocat Francesc Layret, qui va dedicar la seva vida a la defensa dels treballadors i a la construcció d’una força política catalanista que representés a la classe obrera. La mostra també explica molt especialment les seves darreres 36 hores, 20 de les quals les va passar a Sabadell, abans que pistolers pagats per la patronal catalana acabessin amb la seva vida.

Deixa un comentari