Exposicions i més

‘Catalunya, un país d’enginy i innovació’

Nova expo al Mueu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat.

El diumenge 28 de gener, s’inaugura aquesta nova exposició en el Museu Palau Mercader amb 30 aportacions científiques i tècniques que s’han creat en terres catalanes. Es podrà visitar fins al 28 d’abril.

La ciència serà una de les protagonistes en aquest 2024 i és que l’acord de col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà per potenciar la presència femenina en els estudis científics suposarà, a nivell municipal, l’augment d’activitats d’aquest tipus. La primera d’aquestes propostes la presenta el Museu Palau Mercader, que acull la mostra titulada ‘Catalunya, un país d’enginy i innovació’.

Es tracta d’una exposició produïda pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNATEC), que es podrà visitar des del diumenge 28 de gener i fins al diumenge 28 d’abril. La mostra presenta 30 aportacions científiques i tècniques universals que han tingut el seu origen en terres catalanes. D’aquesta manera, els visitants coneixeran quins invents han estat creats per catalans i, evidentment també, per catalanes. Us assegurem que hi haurà més d’un que us sorprendrà!

A l’exposició es presenten creadors/es, inventors/es i científics/ques catalans que amb el seu enginy han revolucionat alguns àmbits com la recerca, la indústria tèxtil i la medicina, entre altres.

I parlant de medicina, AVÍS IMPORTANTS per als cornellanencs i cornellanenques que es van quedar sense plaça l’any passat per visitar la Torre de la Miranda. El diumenge 17 de març, es portarà a terme l’activitat familiar ‘La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc’. Servirà per conèixer l’interior d’aquest edifici tan emblemàtic de la nostra ciutat i, de manera teatralitzada, la seva funció com a un modern centre de salut durant l’època del tercer comte de Bell-lloc. Les inscripcions s’obriran 14 dies abans i nosaltres us avisarem, però ja podeu apuntar aquesta data a les vostres agendes.

L’exposició que estarà aquest primer trimestre disponible en el museu de Cornellà és àgil i fàcil de veure, per la qual cosa es pot visitar en família amb infants.

Deixa un comentari