Activitats familiars Arts escèniques

Entrevista sobre l’obra accessible “Cinc històries diferents”

Cinc històries diferents

La Sala Padró acull aquest diumenge aquesta obra infantil adaptada per a infants amb algun tipus de dificultat sensorial.

La Sala Padró acull aquest diumenge 26 de febrer, a les 12 h, l’obra de teatre infantil “Cinc històries diferents”, de la companyia Produccions Essencials. És una obra de titelles que podran gaudir també infants amb problemes de visió i auditius. El preu de l’entrada és 5’65 euros i encara hi ha entrades disponibles (si és anticipada, podeu aplicar un descompte de fins al 20%).

L’espectacle “Cinc històries diferents” ens parla de l’amistat i de la superació personal, i ens acosta a la realitat dels infants amb necessitats especials, explorant la riquesa de la diferència amb molt d’humor. A més, s’han integrat tots els recursos d’accessibilitat per oferir valor afegit en tota la dramatúrgia.

Cinc històries diferents, amb el ventilador
El ventilador Elizé i més persones de l’obra.

Blai, una làmpada cega que no fa llum i que li encantaria dedicar-se als esports, l’Elizé, un ventilador que té paràlisis de circuits i busca tenir més independència davant del seu pare sobreprotector; el violí Stradi, germà d’un arquet sord que reclama més atenció són alguns dels protagonistes d’aquesta obra de titelles destinada a tots els públics, però pensat especialment per gaudir en família amb infants d’entre 5 a 10 anys.

Cinc històries diferents, més personatges.
Més personatges d’aquest espectacle de titelles.

La Sala Padró acull aquesta cita familiar i per conèixer més detalls d’aquest espectacle, hem entrevistat en Sergi Pons, director de “Cinc històries diferents”.

          Quin és l’argument de ‘Cinc històries diferents’?

Està basada en petites històries reals, però transformades en aquest espectacle teatral a través dels diferents objectes, que són els protagonistes.

          Quins són els personatges que intervenen?

Els principals personatges són la làmpada Blai, el ventilador Elizé i el violí Stradi. Tots tres tenen problemes diferents, però explicats d’una manera divertida.

          A quin tipus d’infants està adreçada l’obra?

Aquesta obra està pensada per gaudir en família, independentment de l’edat, però es recomana per a nens i nenes d’entre 5 i 10 anys.

          Té un missatge social?

I tant! Parlem de l’amistat, de la diversitat, de la tolerància i de l’amor a través de l’humor. En el nostre món particular d’objectes vius, tot està normalitzat. No ens centrem en les “discapacitats”, sinó en els seus reptes i en els seus somnis, on tots ens podem sentir reflectits.

          És una producció feta amb titelles, música, materials audiovisuals…?

Sí. Tots aquests elements estan integrats aportant un valor expressiu accessible per a infants amb diferents necessitats.

          Heu portat ‘Cinc històries diferents’ a altres escenaris? Quina és la rebuda del públic?

Sempre té molt bona rebuda. Fa quinze anys que l’estem portant en altres escenaris d’arreu de l’Estat, i acostuma a agradar molt. Al principi, el públic no estava tan sensibilitzat amb aquest tipus de temes, però un cop que la veuen, estan encantats. I la resposta del públic quan marxen és de donar-los les gràcies per parlar d’aquests temes d’una manera tan diferent, des de l’humor.  

Sobre la companyia Produccions Essencials

La companyia Produccions Essencials és la responsable d’aquesta cita cultural, que tracta sobre la diversitat i la tolerància. És una obra de titelles accessible per a tothom, per tant, poden gaudir d’aquest espectacle infants petits i no tan petits… En funció de la seva edat, entendran més o menys el rerefons de l’obra, tot i que el gaudiran igualment per la música, per les titelles i per l’animació de la representació.

Deixa un comentari