Activitats familiars Exposicions i més

Com sona l’estiu?, aquest diumenge, al Museu Palau Mercader

quotidiòfon

És una activitat especial que conclou la mostra “Estiueig de proximitat”

El Museu Palau Mercader organitza un taller de música per concloure la seva exposició “Estiueig de proximitat”, aquest diumenge 26 de febrer. L’activitat comença a les 12 h, però requereix inscripció prèvia.

Sota el títol “Com sona l’estiu?”, el músic Pol Aumedes desenvoluparà aquest taller que consisteix a crear instruments amb diferents elements reciclats i, després, amb aquests quotidiòfons s’intentarà fer un petit concert.

IMPORTANT: Per assistir-hi, cal inscriure’s a través del 93 474 51 35 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h) o per mitjà de l’adreça electrònica patrimonireserves@aj-cornella.cat

Es tracta d’una activitat complementària a l’exposició que el Museu acull i que finalitza precisament aquest diumenge. “Estiueig de proximitat, 1850-1950” és una mostra itinerant que ha estat aquestes darreres setmanes a Cornellà i que, de fet, inclou la nostra ciutat com a destí vacacional per a l’aristocràcia de l’època. Aquesta interessant i premiada mostra es podrà visitar aquest diumenge, de 10 a 14 h.

Fotografia promocional de l’exposició, disponible fins a aquest diumenge 26 de febrer.

El recorregut de l’exposició està dividit en vuit àmbits que permeten entendre totes les implicacions socials d’aquest fenomen, les problemàtiques i els avenços socials derivats de l’estiueig. A més, es dedica un apartat a les especificitats locals del municipi que l’acull, que en el cas del Museu Palau Mercader inclou fotografies de l’Arxiu Històric de Cornellà amb imatges de la vida a les residències dels estiuejants benestants com els Mercader, família aristocràtica de Barcelona que hi va construir el palau que porta el seu nom; o l’industrial Josep Maragall que va comprar la masia que seria coneguda com a Can Maragall, on el seu fill, el poeta Joan Maragall, i la seva família van estiuejar algunes temporades. A més, també s’hi documenten els primers exemples d’estiueig popular coincidint amb el creixement industrial de Cornellà i la creació de nous barris com la Gavarra i el Pedró, on la dècada de 1920 moltes famílies barcelonines hi adquireixen petites parcel·les per construir-hi habitatges senzills per passar-hi el cap de setmana o els breus períodes de vacances que disposaven.

Deixa un comentari