Ossos que ens ajuden a comprendre la nostra història

Dansa macabra. Arxiu i Biblioteca Episcopals de Vic.

El Museu Palau Mercader estrena aquest diumenge 12 de gener una exposició que ens farà viatjar a l’època medieval prenent com a base els ossos i esquelets que s’han trobat a diferents jaciments i necròpolis.

Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física‘ ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics situats bàsicament a la Catalunya Central. Explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física -la ciència que estudia les restes òssies- i la paleopatologia -la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat.

La mostra es podrà visitar fins el 29 de març de 2020, els diumenges i festius, de 10 a 14 hores, al Museu Palau Mercader. El mateix dia de la inauguració, 12 de gener a les 12.00 hores, hi haurà una visita guiada conduïda per la comissària de l’exposició, Elena Garcia Guixé.

‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’ ha estat produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Activitats del departament de Patrimoni Cultural (GENER-ABRIL 2020)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*