Participa a l’activitat “Catifes de ciment” i dissenya la teva rajola hidràulica

Visita al Museu Palau Mercader

El Departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cornellà s’ha sumat a les activitats online per a gaudir des de casa de la cultura malgrat el confinament i una de les seves propostes és aquesta curiosa activitat: dissenyar un rajola hidràulica, pròpia de finals del segle XIX i inicis del XX.

Per a poder desenvolupar aquesta activitat, podeu fer servir aplicacions o programes d’edició d’imatges, a més de la vostra imaginació. Us heu de fixar en el vostra terra. Potser és igual a totes les estances de la vivenda o potser no. Potser és de fusta o de ceràmica, o d’algun material sintètic, en làmines, planxes o rajoles, amb dibuixos, taques o colors llisos.

En aquesta activitat heu de pensar en el terra del Museu Palau Mercader i dissenyar una proposta. Heu de tenir en compte que la majoria de les estances del palau són diferents, amb superfícies de paviment hidràulic, típic de l’arquitectura catalana i que aquests dies s’ha tornat a posar de moda. Les figures acostumen a ser geomètriques, tot i que també hi ha dibuixos amb inspiracions naturals com flors o plantes.

La vostra proposta l’heu de pintar en aquesta plantilla, que podeu imprimir o descarregar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I després, us demanem que pengeu la vostra creació al facebook del Museu Palau Mercader, @MuseuMercader i etiquetar-les amb els hashtags #patrimonicornella i #joemquedoacasaacornellà

Animeu-vos a participar en aquesta activitat de “Catifes de ciment”.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*