CORONAVIRUS (COVID-19): NOVES MESURES PREVENTIVES

Amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma a tot Espanya destinat a frenar els contagis de la malaltia del coronavirus (COVID-19), han quedat restringits els moviments i les activitats fins al 29 de març, segons les diferents disposicions aprovades pel Govern central i per la Generalitat de Catalunya en els darrers dies.

Preguntes sobre les restriccions d’activitats per motiu de la COVID-19 a Catalunya

L’Ajuntament de Cornellà també ha aprovat un decret que detalla les diverses limitacions d’accés a equipaments i espais públics i a la realització d’activitats del municipi. Dijous passat ja va activar la fase d’alerta d’alerta del Pla específic municipal per a risc sanitari (DUPROCIM), i va decidir reduir l’activitat a la ciutat fins al proper 29 de març. Entre d’altres mesures, es recull:

 • Posposar tots els actes institucionals de l’Ajuntament de Cornellà, i les activitats de les entitats de la ciutat.
 • Suspendre totes les activitats i programacions de caire cultural, esportiu, educatiu i recreatiu.
 • Tancar temporalment tots els equipaments municipals.
 • Tancar les pistes d’skate, els patis oberts, els parcs infantils i els parcs públics.
 • Mentre duri el confinament, la zona blava d’aparcament serà gratuïta, i la zona vermella s’amplia a les 24 hores del dia.
 • Recomanar a la població que no organitzi ni participi en esdeveniments que reuneixen a una gran quantitat de persones.
 • A aquestes mesures se suma el tancament de tots els centres educatius, escoles bressol, col·legis i instituts del municipi tal com va decretar dijous la Generalitat de Catalunya.

Decret 2020/1144 de mesures decretades davant la declaració de l’estat d’alerta

L’Ajuntament també ha restringit l’atenció ciutadana de forma presencial i només ho farà per via telefònica o telemàtica. Si no es tracta de temes urgents, us demanem esperar a què la situació es normalitzi per fer la gestió.

L’Ajuntament atendrà exclusivament per telèfon i correu electrònic

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Cornellà també vol fer una crida a la calma. Es tracta d’accions preventives per evitar l’augment de contagis, i mentrestant tots els subministraments estan garantits. Així mateix, també apel·la a la responsabilitat social de tota la ciutadania de Cornellà, demanant que els veïns i veïnes es quedin a casa i que només surtin pels motius justificats que recullen els decrets.

L’Ajuntament és conscient de les complicacions que suposa estar confinats a casa i demana la participació ciutadana també per, entre tots, fer més suportable aquesta situació. Per això, demana que tots ens sumem al repte #joemquedoacasaacornella i que anem aportant les nostres idees per distreure’ns aquests dies.

Informació bàsica sobre el coronavirus i la malaltia COVID-19

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID 19 EN CATALUNYA

Aquí podeu consultar més informació i algunes recomanacions per protegir-se del contagi.

Aquesta informació s’actualitza permanentment a la web de l’Ajuntament de Cornellà

2 Comments on CORONAVIRUS (COVID-19): NOVES MESURES PREVENTIVES

 1. Mari Carmen // 19 de març de 2020 at 22:08 //

  Hola, buenas noches!
  Por favor me puede informar que horario tiene ahora el Mercat Centre?
  Muchas gracias

  • Daniel Serarols // 26 de març de 2020 at 13:34 //

   Buenos días, y disculpa el retraso en la respuesta. El horario es el habitual exceptuando que los viernes por la tarde se cierra excepcionalmente. Consulta la información actualizada día a día en http://www.cornella.cat o en las redes sociales.

Comments are closed.