Comencem el curs amb nous tallers per aprendre i jugar en família

Aquest diumenge tens diferents tallers per aprendre de manera lúdica moltes coses interessants sobre el medi natural i el patrimoni de la teva ciutat.

El 22 de setembre, a les 11 h, hi haurà un taller didàctic a l’entorn de la col·lecció de minerals de Joaquim Altabàs, que podeu veure a la planta baixa del Museu Palau Mercader des de l’any 2004. En aquest taller descobrireu aspectes curiosos d’aquestes pedres que en realitat són uns minerals amb propietats molt interessants que potser desconeixíeu, i a més a més, us podreu endur un record. El taller compta amb la col·laboració de la Litoteca de la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona.

IMPORTANT: Places limitades. Cal inscripció prèvia, telf. : 93 474 51 35 de dimarts a divendres de 10 a 14 h.

A més a mes, aquest dia celebrem a Cornellà la Festa de la Mobilitat Sostenible, al voltant de la plaça de l’Església i la carretera d’Esplugues durant tot el matí hi haurà un munt d’activitats per gaudir i prendre consciència del nostre entorn natural. També als parcs de Can Mercader i al del Canal de la Infanta hi hauran activitats educatives i gratuïtes sobre la qualitat de l’aire i del soroll, entre les 11.30 i les 13.30 hores.

Jugatecambiental: Termòmetre de soroll, al parc de Can Mercader. En aquest taller farem una anàlisi del so i identificarem algunes de les zones sorolloses dels entorns de la jugatecambiental, analitzant si el soroll és positiu o negatiu… L’activitat es complementa amb una anàlisi quantitativa amb sonòmetres que es realitzarà per grups en diferents punts de l’entorn de la jugatecambiental i amb propostes de millora en cas de trobar fonts negatives de soroll.

Jugatecambiental: Experiments de la contaminació de l’aire i taller de reflectants, al parc del Canal de la Infanta. Molt recomanable per entendre què és la contaminació atmosfèrica. Aprendrem com són les partícules que hi ha a l’aire, de quina mida, com és dispersen, les seves fonts d’emissions i com ens afecten a la salut de les persones. Per finalitzar l’activitat, els participants es crearan un reflectant per a la bicicleta o motxilla.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*