Jordiada a Cornellà: vint-i-cinc edicions de passió

La cloenda de la 25a Jordiada tindrà lloc dissabte, 3 de juny, a Can Tirel, seu de la Societat Coral La Unió (parc de Can Corts). Es lliuraran els premis del concurs de fotografia i del 3Quem, a més d’inaugurar l’exposició amb les millors fotografies presentades al concurs. A partir de les 12.00 hores.

Aquest any la festa central de la Jordiada coincideix amb Sant Jordi, el diumenge 23 d’abril. Culminarà una setmana d’activitats al voltant de la cultura popular i tradicional, i serà el millor moment per recórrer les parades de llibres que entitats, llibreries i biblioteques tindran al parc, acompanyada per totes les activitats habituals: actuacions, el trenet, el dinar popular, puntes de coixi, artesans, bastoners, tabalers, corals, concurs de fotografia etc. Tot, dins el parc, entre les 11.00 i les 21.00 hores.

I és un any de celebració perquè la Jordiada arriba a les noces d’argent. Vint-i-cinc edicions d’una festa impulsada i organitzada gràcies a l’esforç d’un bon nombre d’entitats de Cornellà implicades en la promoció de la cultura popular i tradicional, i que, en especial el seu acte central a Can Mercader, s’ha convertit en un punt d’atracció i referent a tot Catalunya d’aquestes tradicions i de la celebració de Sant Jordi.

23 d’abril, la gran festa a Can Mercader
De forma especial, l’exposició que s’inaugura al Museu Palau Mercader el mateix diumenge, a les 12.00 hores, va dedicada, com no podia ser d’altra manera, a aquest vint-i-cinquè aniversari. Durant el mateix diumenge, també es farà un homenatge a Miquel Martí i Pol (12h, al costat del monòlit dedicat al poeta), i dues representacions especial de “La Llegenda de Sant Jordi”, darrere el Palau, amb Ignasi Guasch, Patricia Medina, Bàrbara Roig i Miguel Ángel García (11.30 i 13 hores).

En definitiva, una cita on gaudir, participar i conviure en una de les trobades ciutadanes i festives més importants de la ciutat de Cornellà.

Setmana plena d’activitats

El mes d’abril i la diada de Sant Jordi van vinculats arreu de Catalunya als llibres i a la lectura. Però la Jordiada és molt més, ha anat més enllà incorporant tota mena d’activitats vinculades a la cultura popular i tradicional.

19 d’abril
19.30 h. Exposició de roses i mostra d’art floral. Castell de Cornellà.
20.00 h. Presentació de la XXV Jordiada. Castell de Cornellà.

20 d’abril
18.00 h. Voluntaris x la Llengua encomana poesia. Poemes de Josep Palau i Fabre i Josep Vicenç Foix. Biblioteca Sant Ildefons.
21.30 h. Folk al Patro. El Pont d’Arcalís (la Seca, la Meca i les valls d’Andorra). Sala Ramon Romagosa.

21 d’abril
19.00 h. ‘Book as a totem’. Exposició video-art d’Antoni Clavijo i Victori. Biblioteca Marta Mata.
22.00 h. Nit de Jazz amb La Vella Dixieland: ‘Clàssics 3’. Orfeó Catalònia.

22 d’abril
11.00 h. Festa enxaneta dels Castellers de Cornellà. Festa infantil i tallers. Plaça de Catalunya.
11.00 h. Sant Jordi al Patro. Tallers, jocs de taula, teatre infantil… Al pati del Patronat.

23 d’abril
11.00 h. FESTA DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL. Parc de Can Mercader.

Els actes de la Jordiada s’estenen algunes setmanes més, amb l’excursió per la ciutat ‘3 Quem’, diumenge 7 de maig, una actuació de l’Esbart Dansaire de Rubí, dissabte 13 de maig, i la cloenda, amb el lliurament de premis del concurs de fotografia i del 3 Quem, el dissabte 3 de juny.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Actes de la 25a Jordiada – Foment de Cultura Popular de Cornellà de Llobregat

Leave a comment

Your email address will not be published.


*