“Cornellà és reconeguda com a sinònim de la paraula Solidaritat”

José Antonio Gallego Soto és conseller delegat de Einsmer/Fundación Pacto Generacional, empresa tecnològica amb seu a Can Camprubí i que impulsa accions de responsabilitat social corporativa, en cooperació amb el teixit econòmic i social, a través de projectes capaços d’actuar com a motors de la reactivació de l’economia local. L’empresa va rebre el 2011 el Premi Ciutat de Cornellà d’Economia, i s’ha incorporat des de la seva constitució a l’Acord Social Contra la Crisi a Cornellà de Llobregat.

• Un lloc per perdre’t a la ciutat…
Els mercats de matinada, la vida torna a néixer a la ciutat… quan l’amic Francesc Belso comença a pintar-la…

• Un lloc on trobar-te amb amics, veïns…
Parc de la Infanta, un espai magníficament recuperat per gaudir-lo.

• Un equipament…
Una ciutat mitjana, a vegades petita, com la nostra ha sigut capaç de disposar i gestionar –encara més difícil– equipaments culturals i esportius (biblioteques, l’Auditori, la Fira, el PELL, Museu Agbar…) que només trobaràs en grans ciutats europees.

• Un esdeveniment…
Un només?? Impossible, mira tan sols una vegada www.queferacornella.cat. El fòrum Cornellà Creació… és una gran aposta de ciutat.

• Un record viscut a la ciutat…
Cents de bons records viscuts a la ciutat! Tants i tant importants a la meva vida que seria injust destacar només un.

• Quin símbol, element, edifici… representa al municipi?
El mosaic de la plaça Catalunya. Representa la unitat en la diversitat. Cornellà fa molt de temps que és reconegut com a sinònim de la paraula Solidaritat. Aquest espai està marcat per la nostra història tant col·lectiva com particular. El signe més característic de Cornellà és la seva constant i potent evolució.

• Què t’agrada fer el cap de setmana a Cornellà?
Aturar-me i Viure-la!. Sentir-la de manera diferent. El que no tinc l’oportunitat de fer durant la setmana. Cornellà és una ciutat per menjar-se-la entre vins, tapes i amics; per gaudir-la en qualsevol raconet dels seus magnífics espais verds o llegir-la des de petits racons –sempre per redescobrir-. La part antiga concentra els arxius de la memòria de joventut de la ciutat.

• Si véns a Cornellà no et pots perdre…
Com es viuen els preparatius de la màgica “nit de reis”. Un meravellós generador de llum i esperança. Els petits –i els grans que no obliden el camí de retorn a la infantesa – a Cornellà, quan tanquen els ulls esperant l’arribada dels reis d’orient, viatgen pels paisatges i anècdotes que descriu el savi Mag Maginet. Un magnífic guia. Només nostre…

• Cornellà és (en una paraula)….
El principi (de totes les coses).