Et proposem un passeig per la història de la ciutat

Viatjar és una manera de conèixer diferents cultures i la història dels indrets, però moltes vegades sortim fora de casa sense saber el nostre passat com a localitat. Doncs bé, una proposta cultural, història, esportiva i divertida per a fer aquest estiu és participar en les rutes històriques de Cornellà.

De fet, Cornellà té un passat romà molt interessant que es troba en el barri Centre. El nom de Cornellà és d’origen romà —Cornelianum—, i la primera referència escrita que tenim del nostre territori data del 980. En el primer segle Després de Crist, a Cornellà ja existia una església i una torre de defensa al mateix lloc de l’actual Castell. Amb el temps, la ciutat va convertir-se en una important zona agrícola dominada pels masos fins al segle XIX, quan va arribar la industrialització acompanyada d’una important transformació urbana i social. De l’evolució de la ciutat al llarg de tot aquest temps en són testimoni 29 elements i 4 zones urbanes catalogades que formen part del patrimoni municipal. Aquest estiu passeja i descobreix la història de Cornellà. Ho sabies? Si la resposta és negativa, segur que t’interessa aquesta proposta històrica.

Si vols conèixer la història de la ciutat, contemplant els 29 elements històrics que es mantenen avui dia, només has de consultar aquest enllaç.

Això sí, recorda que durant els itineraris, hauràs de portar la teva mascareta, mantenir la distància física, caminar per la vorera dreta sempre que sigui possible i gaudir d’aquesta proposta de manera individual o acompant/da només pel teu nucli familiar. Seguint aquestes mesures, entre tots i totes evitarem novament la propagació de la Covid-19.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*