Cornellà viu la Castanyada 2021 sense restriccions, però amb mascareta!

castanyada castanyada

L’any passat, la ciutadania va veure truncada la celebració de la Castanyada per les restriccions sanitàries implementades com a mesures preventives contra els contagis de la Covid-19. Llavors, les reunions estaven limitades a un màxim de sis persones i les entitats i associacions culturals de Cornellà van haver de suspendre totes les seves activitats tradicionals.

Un any després i ara que comencem a veure la llum al final del túnel, la reobertura de la vida cultural permet celebrar la Nit de Tots Sants, l’arribada de la tardor i Halloween de diferents maneres possibles.

La celebració a les escoles

Com és habitual, els escolars són qui més gaudeixen de les festes tradicionals i aquesta setmana, moltes famílies amb fills i filles als cicles educatius d’Infantil i de Primària hauran rebut la convocatòria de la Festa de la tardor, que cada centre organitzarà divendres, 29 d’octubre.

En la majoria de les escoles, els nens i nenes hauran d’anar disfressats de castanyers i castanyeres, fet que ens permetrà veure pels carrers de la ciutat mini-castanyers i mini-castanyeres, amb els seus davantals, els seus mocadors, barretines i, en el cas de les noies, mitges negres.

Durant els dies previs, han estat preparant els seus murals de tardor i hauran recollit dels carrers, de les places i dels parcs de Cornellà les fulles de color taronja més maques. Tot plegat, per celebrar la Castanyada divendres, a la tarda, amb un berenar on no podran faltar els panellets.

La Castanyada a les entitats i les associacions culturals

Amb moltes ganes, les associacions i entitats locals de Cornellà tornen a recuperar la seva activitat després de taaaants mesos de tancament i de restriccions. I la celebració de Tot Sants és una bona excusa per tornar a celebrar, per tornar a reunir-se i per tornar a gaudir.

Per aquest motiu, diumenge 31 d’octubre, coincidint amb la celebració de Tots Sants, n’hi haurà trobades entre membres, socis i sòcies d’associacions que soparan en companyia, de manera prudent, però plegats amb panellets, castanyes i moniatos.

Visita de cementiris

Més enllà de les celebracions lúdiques, la tradició cristiana mana visitar els nostres difunts entre la Nit de Tot Sants i el Dia de Difunts. Per aquesta raó, els cementiris amplien els horaris de visites i les floristeries preparen rams especials per decorar les làpides i els ninxos.

Halloween

Darrerament, la tradició americana de disfressar-se la nit del 31 d’octubre s’ha incorporat en les llars de moltes famílies. No només decoren les seves cases amb carabasses, bruixes i animals terrorífics, sinó que també es disfressen i porten a terme el Trick or Treating…

 

Sigui com sigui, el més important és celebrar, sense oblidar que el virus continua al carrer, amb prudència, però amb moltes ganes…

BONA CASTANYADA!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*